Hi, I am new to konnected and I am in the process of connecting glass breaks. I purchased the Honeywell fg 1625 models. I have 2 questions. First, the glass break only has 2 connections on it. One says + and the other -. I assume this connects into one of the zones on the konnected board for the loop and would mean this unit does not require seperate 12v power. Has anyone seen this? Is this normal? My second question is assuming the connection is correct based on above, what is the normal state for a glass break? If I set it up as an open close sensor it always says open. If I set it up as motion it always says motion. This seems backwards from an alarm triggering stand point. Perhaps I need to set a custom monitor in the smart home security section to alert on the opposite action. Any help would be great. Thanks
  • From another thread: https://help.konnected.io/support/discussions/topics/32000001135 Got it working! If youu had previously installed the Konnected software, make sure to update both the device handlers and the app in your profile on the Smartthings website and select "Update from Repo" on both the my apps page and my device handlers page (make sure to tick the "publish" box before updating). After doing this, go to each sensor in the "My Home" section of the Smartthings app on your phone and select the device. Once the device comes up, tap the gear icon in the upper right hand corner and this will take you to device properties. If your device handler and Konnected app are updated, at the bottom of the screen should be a section titled "normal state" seclect this and change the option to either "normal open" or "normal closed" - choose whichever one works with our sensors... if one doesn't work, try the other. Good luck!
  • Help with glassbreak sensors.

    I tried normally open, normally closed.  Also tried as open/close and motion sensors.


    It just doesn't register as any events happening. 


    Under "Recently" in Smart Things app is just said "Contact is closed" and doesn't update status.

    image


    They are powered correctly as they have a blinking red LED when I test them by shaking coins in a jar near it.


    I have the white wire in zone 1 and green wire in G... 


    My door sensors are working for open/close in parallel to the ADT battery powered individual sensors.... so the module is working.


Login or Signup to post a comment