Konnected Smart App Never Fully Enters discovery mode

This is what I have done...

  • I have installed the konnected hardware.
  • I have connected the hardware to my wifi network (2.4Ghz)
  • I installed the Smart App through Github
  • I turned on OAth
  • I installed three device handlers
  • I have made sure PnP is turned on in my router
  • I had turned off IGMP on my router
  • I rebooted my router
  • I have confirmed that ssdp traffic from SmartThings can be seen on the wifi network

When I am in the CLASSIC SmartThings App 
  •  I go to the Smart Apps Tab
  •  I click on Add a Smart App
  • I click on My Apps
  • I click on Konnected (Connect)
  • I click on Add a Konnected device
  • I click on Tap here to start discovery

The "clocking" symbol shows up for less than a second and I never  get to the second screen shown on the discovery page "please wait while we discover your device"

Every time that I click "tap here to start discovery", the following message shows up on the ST IDE log...

 java.lang.RuntimeException: Unexpected status code 400 from global /clients/null with status text @line 136 (pageDiscovery)

So, I think this means one of two things
  1. I missed some trivial (but critical) step in the setup process
  2. There is something unique about my environment that is blocking the connection.

HELP!

  • Nate responded to me (like immediately). 

    I had set Oath on the Konnected (Conntect App) instead of the Konnected Service Manager.


    DOH!

    That is two hours of my life that I will never get back.  

Login or Signup to post a comment